Al cap de setmana arriben els moments de relaxació, diversió i, sovint, petites escapades gastronòmiques. Tot i que és una època per desconectar, no oblidis la importància de mantenir una bona higiene dental. Aquí tens alguns consells simples per cuidar la teva salut dental durant el cap de setmana:

  1. No oblidis el raspallat després dels àpats: Durant els àpats fora de casa o en esdeveniments socials, potser no sempre tens accés als teus utensilis de neteja dental habituals. Però això no ha de ser una excusa per deixar de raspallar-te. Porta sempre un raspall de dents de viatge a la teva bossa o cartera i utilitza’l després de menjar.
  2. Evita els aliments i begudes que poden causar problemes: Durant el cap de setmana, és habitual gaudir de menjars i begudes que poden ser nocius per a la teva salut dental, com begudes carbonatades, xocolata, dolços, etc. Intenta limitar el seu consum o, si els menges, renta’t la boca amb aigua després per reduir els efectes negatius.
  3. Beu aigua en abundància: L’aigua és el millor líquid per a la teva salut dental. Ajuda a eliminar els residus d’aliments i a mantenir hidratada la boca. A més, si estàs fora de casa i no pots raspallar-te després de menjar, beure aigua pot ajudar a netejar part dels residus i reduir el risc de càries.
  4. Limita el consum de snacks entre àpats: És tentador picar alguna cosa entre àpats durant el cap de setmana, però aquesta pràctica pot ser nociu per a la teva salut dental. Els snacks freqüents poden augmentar el risc de càries i problemes de les genives. Si necessites picar alguna cosa, opta per opcions saludables com fruita fresca o vegetals crus.
  5. No oblidis la rutina de neteja nocturna: Després d’un dia llarg i divertit, potser et sents tentat d’anar directament al llit sense raspallar-te. Però és vital mantenir la teva rutina de neteja nocturna. Raspalla’t els dents i passa el fil dental abans de dormir per eliminar els residus d’aliments i prevenir problemes dentals durant la nit.

Recorda que una bona higiene dental no només és important durant la setmana laboral, sinó també durant el cap de setmana. Seguint aquests senzills consells, podràs gaudir del teu temps lliure sense descuidar la teva salut dental.